Fredagskväll som passar för pensionärer. Än så länge :p

Nu har Idol varit. Får man gå och sova då eller? hehe. I Idol idag förresten så håller jag faktiskt med tjej-Bagge, Lars börjar bli lite larvig. Tyvärr alltså, jag tyckte han var häftig när han sjöng Dylan och sen den REM-låten med sin speciella röst. Men nu så leker han ju bara, det känns taskigt mot dom andra.

Jag ska inte gå och sova än, fast det skulle vara skönt! Kanske ska ta en liten tupplur iallafall. Vi väntar på att första lagret färg i hallen ska torka så att vi kan kleta på ett till. Fint kommer det bli. Och kul att det ska bli klart tills pappa kommer så han får se att vi fått i ordning litegrann här i lägenheten. :)

Kyligt värre!

Här har det snöat och varit otäckt i alla fall. Trodde faktiskt inte att väderprognosen skulle stämma sådär på dagen, ofta det händer liksom! Men såklart när det gäller sånthär otäckt så blir det väl så då..

Vi har inga vinterdäck på bilen för dom vi fick med när vi köpte bilen passade inte som sagt. Så jag hoppas det blir lite varmare fram emot dagen så vi kan åka och köpa våran färg till hallen. Känns otäckt med halka tycker jag. Johan skulle ringa dom som vi köpte bilen av och höra vad som hänt annars får vi ringa min kusin som sa att han kunde fixa billiga däck till oss. Jag vet inte om han ringt än eller vad han gör. Jag har ju slutat fråga saker och påminna honom eftersom jag tydligen är så jääävla tjatig. :D

Kan den här dagen bara vara slut snart?

Bläää är på så himla tråkigt humör idag! Tror att det beror på en mardröm jag hade inatt. Vaknade vid fem och kunde inte somna om ordentlig utan låg och läste lite och så..

Jag drömde att jag hade uppkörning och han jag körde med var helt knäpp och jätteelak. Först så på säkerhetskontrollen så skulle jag kolla nivåerna i batteriet och i bilen som jag kör så sitter batteriet gömt längst bak nånstans som jag inte vet riktigt, men i drömmen så var jag tvungen och skruva upp en lucka å grejer så det tog jättelång tid och sen fick jag köra i fem minuter bara så fick jag inte godkänt! Jag kunde inte ställa in stolen ordentligt heller för jag var så nervös efter batterimekandet haha. Såg typ ingenting. Jättekonstigt var det iaf. :(

När kommer sommaren tillbaka?

Idag är det sviiinkallt! Har varit ute och gått vid kanalen och jag hade faktiskt strumpbyxor under byxorna. Ush. Jag hade inte mobilen med mig när jag gick för jag tänkte att det inte var nåt kul ute men ack så fel jag hade! Massa party bland fåglarna och hundarna och getterna vid kanalen. Typiskt.

Nu håller Johan på att slipa i hallen så snart ska vi sätta upp väven så vi kan måla imorgon.

Imorse så sa han förresten att jag tjatar om saker så idag pratar jag inte alls. Så kan det gå.

Däckad(=tired?)

Inga vinterdäck på våran bil. Dom var av fel storlek. Det ska bli snöstorm i helgen men vi får väl hålla oss i från vägarna då. Johan ska ringa till dom vi köpte bilen av och fråga vad som hänt, dom hade flera bilar så det var säkert inte med meningen.

körlektionen idag var jag aaaasduktig. Inte ett enda fel. Förutom en gång när jag trodde att jag skulle byta fil för skylten hängde i luften och vägen svängde så det såg ut som att jag var fel fast jag inte var det så jag blinkade åt vänster sen skulle jag stänga av så blev det blink till höger sen till vänster igen. Men det var ingen fara :p

Precis innan jag skulle till bussen förresten så ringde en kompis och sa att hon råkade vara utanför hos mig för att hon hade köpt godis på fabriken så då var jag tvungen att assnabbt städa fast det var mest panikkastaomkring saker så det såg nog inte mer städat ut när hon kom in haha

Johan har kommit hem nu iallafall så det är skönt att slippa vara själv hemma i lägenheten.

Natti! Inte riktigt sovdags än men jag är tröööött!

Looonelyyyy I'm so looonelyyyy

Johan har åkt hemifrån utan mig. :( Dummadumma. Han ska åka bort och byta däck för det ska tydligen bli snöstorm i helgen. Otrevligt. Särskilt eftersom pappa skulle komma ner, det gör han ju inte om det stormar.

AJAA så kan det väl va. Idag har jag körklektion klockan treeee sen ska jag till Kristin och låna en bok sen ska jag hem och skriva min idéskiss till skolan. Den ska vara klar på söndag men jag ska vara klar innan det har jag tänkt. Helt revolutionerande tanke ju! Klar. Innan. Coolt.


Jag har börjat läsa om en spindelkyckling. Hon är helt tossig faktiskt :D




Såhär såg det ut en gång när jag skulle cykla till jobbet. Det var ett träd ivägen. På vägen. En gång.

Myyys!

Nu kommer Johan hem om typ två minuter. Han har köpt chips och dip. :) Oj! Oj! Vilken dag! Tur att det inte är varje dag det ser ut såhär hos oss. Då skulle det nog vara hjärtattack på hjärtattack här! hehe

Ska övertala honom att se Desperate Housewives till chipsen. Är så himla kul å sitta å mumsa medan dom springer omkring å är så spinkiga. "Dehär får inte du äta nannanaa!"

Mobiltömning!

Nu har jag tömt mobilen på bilder, första gången på lääänge! Här är några godbitar:


Trött Luna.
+

Trött Selma med strut och täcke lille sjuklingen.
+

Trött Johan.
+

Trött Maria.
= Trötta familjen

Det var några, sparar lite på resten så jag kan lägga upp då och då. :)

Jag går i bästa skolan evveeeer

Idag har inget gått riktigt som det har bordat :D Vi har glömt saker när vi har skullat till platser.

I skolan idag så skulle vi redovisa en artikel som vi ska använda i vår rapport blablabla så fungerade inte min mikrofon. Så ringde Anna It-pedagogen till mig så försökte vi fixa ljudet IGEN men det bara går inte. Vista fungerar inte med Marratech som är vårat konferansprogram helt enkelt. Så goda nyheten är att Marratech ska ersättas av ett annat program om kanske ett år eller nåt, dåliga nyheten är att det är om typ ett år hehe. Så jag får använda Johans dumma dator till konferanserna för den är gammal :D Efter att alla andra hade gjort sina presentationer iallafall så ringde Kajsa så fick jag göra min presentation på telefon. Så himla gulliga dom är!

Johan är hos sin morbror och målar grejer nu. Tråkigt att vara ensam men jag vill inte att han ska vara hemma när jag håller på med konferanserna, det känns så larvigt :D

Nu är jag jättehungrig men jag vet inte riktigt vad jag ska äta. Jag åt två donuts till kaffet idag så jag måste äta nåt tråkigt resten av dagen eller gå ut och springa typ fem mil. haha

Good morning sunshine. The earth says helloooo!

Eller något liknande. Längesen jag såg Hair :D

Katterna går helt bananas här nu på morgonkvisten. Skönt det skulle vara att kunna ha dom ute! Synd att det finns sånahära vägar med bilar på. Dom är så hårda.

Vi ska gå ut och gå promenaden nu medan solen skiner tänkte jag. Ska gå och dra i Johan nu för han sa att han ville följa med. Men nu sitter han och spelar gitarr så han kommer ba "aah jag kommer jag ska baaara" och jag kommer ba "men kom nuuuu solen skiner ju" han bara "men hallååå eller, klockan är bara morgon den kommer skina längetill" wääwääwää :D

Bäst att börja tjata hehe

ABBA på Idol :D

Ikväll är det heeelt lugnt. Johan jobbar till åtta så när han kommer hem sen ska vi äta lite fruktsallad med glass och titta på Weeds.

Jag har städat hela lägenheten idag så det ska kunna vara en lugn helg utan massa städmåsten. Så har jag tittat på föreläsning också och gått en promenad till Berg och tillbaka och funderat massa. Det görs bäst till fots :)

Imorgon ska vi åka till kusin Micke och hälsa på i Söderköping. Kulkul! Ska nog ta vägen förbi chokladfabriken så kusinbarnen får fem kilo lördagsgodis :D Får se vad kusin säger om det först hehe.

OJ! Vad fort veckan har gått!

Tänkte precis typ "hmm när skrev jag sist i min blogg egentligen?" Mjaaa en vecka sen nästan! haha Hoppsansa. Det har varit så himla mycket i veckan bara å inte liksom kul grejer som man kan skriva om. Jag har gått i skoooolan, inte överdrivet duktig faktiskt. Hade föreläsning om biblioteksgrejer, hur man letar vetenskapliga artiklar och hur källförteckningar ska se ut. (Jag somnade i typ två microsekunder kanske) Men det är hemligt. :)

IDAG däremot har jag haft körlektion. Ooooh va det gick! Smidig bil detdära alltså. Känns lite trist ändå att det inte är en sån bil man får köra när kortet är mitt. Men våran lilla babybluebug är söt också. Och går det inte särskilt fort snabbt så är det säkrare. Säkert. haha.

Johan sitter och spelar dataspel nu(förvånad eller, syrran? :P) Han har höstlov nästa vecka, vilken lyx alltså! Sånt borde alla få ha. Samma med sommarlov hehe. Jullov å vårlov å kanske en extravecka när man fyller år. Mer ledighet vore trevligt iaf tycker jag. Men inte mindre penningar :)

Vi har tittat på flygbiljetter till Grenoble och dom är inte dyra alls dom direktflygen med Ryanair som vi ska ta så det blir att beställa imorgon då pengarna trillat in. Vi pratade lite om att åka bil ner förut men jag tycker det verkar vara ett jobbigt projekt på vintern. Mörkt å halt å kaaallt. Nu är det bara att luta sig tillbaka och låta någon annan styra. Det låter bättre i kylan tycker jag. Vi kan bila typ på våren eller sommaren eller så istället känner jag. Å tro mig deeet ska vi! :D Så länge bilen håller!

TGIF

Nu är det fredag!!
Ikväll ska vi på en spelning först på L'orient, det är Kristins karl som spelar i ett tokigt band där. Helmut Jederknüller ska vi se. Johan jobbar idag till åtta så vi ska möta Kristin då så börjar det på L'orient efter nio nångång. Efter det ska vi hör och häpna till Edsbruk i hör och häpna VÅR BIL! höhö. Vi har blivit med bil alltså. Så vuxet så vuxet. Bil och parkeringsplats och försäkring och saker hehe.

Men Johan har som vanligt helt knäpp tidsuppfattning så hur allt ska hinnas med vet jag faktiskt inte. Han sa att parkeringen i stan går ut 2128 sååå. haha

Vi får se hur det går. Jag tänker iallafall INTE åka till bruket utan att ha hört Jederknüller som jag blivit lovad :D

Ingen utdelning idag :(

Vi åkte en bit idag och tittade på Clion som inte alls såg ut som vi tänkt oss. Det stod du har ett slott men det är ett skjul typ. Helt rostig och fuskfixad så det var aståkigt! Men bara för att det är jakt så behöver man ju inte dra hem roadkills bara för att fylla frysen. Johan var rätt så besviken och lite arg först, men sen så insåg han nog att lyckan inte hade blivit så långvarig med dendär bilen.

Jakten fortsätter. Om någon har ett tips så har ni säkert numret eftersom bara folk  vi känner läser här :p


Nu i alla fall så håller jag på med(borde hålla på med) hemtentan. Ska vara inlämnad detta dygn så det är faktiskt nästan två timmar kvar. Det är luuuugnt haha. Tangenterna kommer börja glöda kl 23.54 :D

"Jag försöker läsa men allt jag ser är bla bla bla bla bla..."

God morgon!

Hur kan jag vara så trött egentligen? Heeelt slut! Och idag måste jag skriva klart hemtentan också, det är inte så himla mycket jag har kvar egentligen men jag tycker att det som står nu är så himla bra så jag vill inte skräpa ner mera med bokstäver och tecken i mitt vackra dokument. :p

Det ska bli jättekul att åka iväg idag iallafall och titta på bil. Wiiii!

Om vi köper den bilen så får Johan vara ute å åka hela dagen typ så att jag får lugn och ro i mitt tentaliv. hehe

Biljakt

Nu ska vi ut på biljakt biljakt biljakt :)

Tack vare kära kusin Micke ska vi på en tur imorgon och titta på en söt bil som jag och Johan kan kuska omkring i.

Länk så mamma kan titta: http://www.blocket.se/vi/18397986.htm?ca=14_s

Sen så var det en annan bil som vi tittade på innan som jag tycker om också, det är en sportis :D Men flera tusen dyrare och sen så var det en hel del rost på bakluckan också.

Länk till den med mamma: http://www.blocket.se/vi/16897345.htm?ca=14_s&last=1


Det ska bli grymt kul imorgon i alla fall! Tack så jättemycket Micke för all hjälp!


Helgen avklarad

Idag kom min kusin Micke hit med Elin och deras Malte och Wille. Högljudda, smart och säkra barn :) Fascinerande hur små folk blir till alltså! Men Micke sa att det är bra att tänka länge innan man gör egna, hehe det lär jag ju göra! Det är många år kvar tills studier, jobb och hem är barnvänliga. Och skönt är väl det! Måste titta på massa saker först också.
En asgrym grej också förresten är att Micke sa att han kan hjälpa till att hitta en bra bil till oss! Så himla skönt att få lite hjälp från nån som tycker att det är kul också! Hur vet man vad man vill ha egentligen? "Öööh har den stereo eller?" haha

Det ska bli riktigt skönt att få körkortet nu alltså. Det bara rycker i gasfoten :D

Nu sitter jag och tittar på tv bara. Massa roliga serier nu på kvällen som Johan inte vill se för han tycker dom är töntiga. Han sitter och spelar gitarr istället så han är också nöjd. Men jag har hemkolan hos mig :)


Helg :)

Jag vet inte riktigt om kakorna blev så himla bra alltså. Jag smakade en förut, men dom har ju inte stått kvar i ugnen tillräckligt länge kanske. Stängde av ugnen tio i två igårnatt hehe. Dom får stå lite till så hoppas jag att dom är bättre sen!

Idag ska vi till staden och titta på saker. Jag är på jakt efter nyårsklänning. Lika bra att börja i tid så man inte måste stressköpa något man egentligen inte vill ha ju. Finns massor av fint på asos.com så klart, men jag hoppas på att hitta något billigare. Vi ska till en affär idag som jag inte vet vad den heter, men dom har vintagekläder som dom fixar till typ syr på saker eller ändrar lite olika haha. Ska bli kul att se vad dom har idag :)

Fredagskvällen

Jenny tycker tydligen att jag uppdaterar bloggen för sällan så här är ett inlägg för henne. :)

Imorse var jag och tränade på gymmet, det var en asgrym dag idag! Sen var jag hemma och inte gjorde hemtentan, lite dumt men jag är bra i tid nu så då är det ju onödigt att göra den klar i förtid hehe. Sen städade jag och gjorde iordning eftersom vi får besök mest hela helgen.

Sallad gjorde jag också till mat. Med vanliga saker och fetaost, avocado och cachews. Mmm gott.

Seeeen så kom Jenny och en vän hit och fikade på kvällskvisten. Äppelkaka, morotskaka och smörgåstårta :D Lagomt hehe. Så fick Johan skjutsa med bilen och sen körde vi en liten tur.

Kakor har jag bakat ihop nu också, domdär chokladkakorna som jag skrev receptet på förut. Jobbiga att rulla alltså. Degen blir typ som den mörka sanden på stranden, hade helt glömt det! Dessutom ska det bli 60 st men jag fick det till 47 hehe. Ganska nära men inte helt. Orka rulla minibollar egentligen. Får se hur det blir nu. :)

Det var allt för idag!

Överkokta makaroner


Katt i näsan. (:


Idag blev det jättedåligt väder för att Kristin kom hit. Himla tråkigt faktiskt, men typiskt. :p Vi satt inne å fikade ett tag å sen tog vi en promenad till Chokladfabriken iallafall. Jag köpte såna linser som är jättegoda och kakao för jag har tänkt att baka kakor till kusin som kommer hit på söndag. Skulle få ett recept på barnkakor av Kristin sen också. Kakbak i helgen alltså! Så mysigt.
Vi ska till Edsbruk en sväng på fredag också eftersom Jenny fyller år och Wille har fyllt år också. Presentlämning :D Visade Willes present för Kristin när hon var här, trodde nästan att hon skulle ta den med sig hem till sig hehe.

Johan är inte hemma idag så jag har ätit äckliga makaroner ensam ikväll. :(


Lägger in receptet jag fick av min farmor om någon är intresserad av godaste kakan till kaffet ever.

Chokladkakor (60 st)

200 g smör
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl

2 1/2 dl socker

Blanda ihop allt utom strösockret till en mjuk smet, tillsätt strösockret sist. Rulla till 60 bollar och lägg på plåt. Grädda i 50 grader i 2 timmar. Stäng av värmen på ugnen och låt kakorna stå kvar i ugnen över natten.

Onsdag är skons dag

Idag har jag varit å tränat. Wii! Var i gymmet samtidigt som det var vattengympa så jag tjyvtittade lite, det såg faktiskt himla kul ut! Fast lite gamla människor ändå så jag vet inte riktigt om jag vågar hoppa i nästa gång hehe.

Johan var inne på Ikano och träffade Robin och Johanna som var i stan idag medan jag satt hemma och arbetade på hemtentan. Har fått ihop 3,5 sidor nu i alla fall. Sen så kom Johan hem hit med kusin-Robin utan att det var städat alls hemma! Det var jättehemskt, men ibland så är det bara helt omöjligt att hinna med allt! Skola/städa? Mat/städa? Typ.. Jag kan ju inte svälta ihjäl och bli utsparkad från skolan för att det ska vara helt dammfritt hemma!

Robin sa iallafall att det var lugnt sen åkte han och Johan och körde lite bil och fixade lite grejer. Så åt vi pizza. Fast jag åt en äcklig greksallad. Den lär ju inte ens vart nyttigare än en pizza. Orka försöka ens.

Imorgon kommer Kristin hit! Jag hoppas att det är fint väder då också så vi kan ta våran promenad längs kanalen som vi planerat. :)

Nattinatt

Skolaskolaskola

Oj vilket jobb det är att gå i skolan. Ibland undrar man faktiskt vad det är man håller på med och varför. Mycket mer jobb än att jobba och kära nån vilken "lön" man får då. Nu har jag första hemtentan vilket brukar betyda noll social kontakt i en vecka. Ska åka till Akademibokhandeln idag iallafall, får ju titta på folk på bussen då :p Näe men tråkigt det känns med typ en sjättedel av lönen till en stackars bok. En tung och jobbig bok också. Är min hjärna värd denna investering? haha

Jag har inte skrivit på ett tag nu men jag har bara gjort vanliga saker sen sist. Vi har fixat lite hemma, ny bokhylla, soffbord och soffa. Ser riktigt bra ut. :) Tur att vi är två här hemma, annars skulle den gamla soffan vara kvar tills den ramlade ihop!

I fredags var vi ute i staden med Hanna för att säga lycklig resa och så. Hon har flyttat till Frankrike nu! Ser fram emot lite uppdatering på hennes blogg så vi får se nya lägenheten. Jag och Johan ska ju dit på nyår, det ska bli supermysigt!

Nu ska vi iväg straxt, tar bussen med Johan idag så vi får lite sällskap. :)

RSS 2.0