No fire for us.



Lugn och trött kväll hos Karlsson/Lundahl.

Pluggdepression.

..is here

Seeen...

..när Johan kom hem så åt vi lite middag. Tog en kaffe med en kaka så gick jag ut på en promenad till, men den blev kort för det var massor av pollen överallt så det blev jobbigt.


Kaka!


Sen tog vi en tur med bilen för att leta efter en badplats som vi åkte förbi en gång och vi hittade den! Supermysig.





Det var den fria dagen idag. Imorgon blir det massor av skola som jag inte förstår alls.

En skön heldag i bilder


Dagen börjar så klart i sängen där jag försöker sova medan katterna dundrar in när Johan går upp. Så ligger dom bara där och stöööör.


Frukost: Havregrynsgröt, kaffe och vatten.


Ögongodis: TV och mail och skolgrejs.

Sen vart det lite relaaax. Kolla TV och bloggar och sånt ett bra tag. Sen vart det lunch :)

Pastasallad med massa gott i.


Promenad längs kanalen var det näst.


Gick in och kikade i vår trädgård där vi fått knoppar och blommor på träden.

Sen gick jag hem och städade hela lägenheten. Det var tråkigt.

Bilbild




Jag fick köra till bruket. Men Johan tvingade sig till att köra hem på söndagen fast att jag vill kräkas när jag åker på dom där dumma små krångliga vägarna.

Tillbaka i samtiden eller närmaste dåtiden

Den här helgen var vi i bruket för födelsedagskalas.


Kalasdagen började med en promenad i skogen där jag blev instängd i ett jakttorn.


Vi såg fula troll i skogen.


Sen grillade vi på trånga balkongen. Erik och jag..

Daniel, Micke och Mirre..

Lina också..

Och Johan såklart.

Lite bilder från festen sen kan man hitta här: Johannas blogg

Åssåååå..




..hälsade vi på Johans farbrors familjs nyinförskaffade torp. Supermysigt! Det var så himla varmt så jag var tvungen att sätta mig på gungan i skuggan! Typ dooog. Så sköt vi med luftgevär på tavlor men jag tyckte det var lite otäckt. :P

Fan va värdelöst att skriva så här långt efter. Känner att jag har glömt massa saker vi gjorde.. Hmm. Vi fikade också men det säger sig ju självt hehe.


En bild som jag skickade till Johan när jag gjorde dumma tentan som jag inte klarade:

Jag och all data på datorn haha.

Aja. Jag återupptar det här en annan gång. Nu är det natten :)

Mjahi mjaha

Jag har fått reda på att jag har blivit ärad med en ny besökare. Välkommen ska du vara min käre havsgud.

Har lovat att berätta lite mer grejer då kanske än jag gjort i det senaste. Jag kan börja med helgen innan den som var nu som jag bara hoppade över. Och ingen som läser verkar ju vara särskilt uppmärksam eller intresserad kanske haha. Men jag tänkte en liten bildberättelse.


Idol i Malmö. Lååång bilresa dit och tillbaka med massa smådjur och odjur på vägarna när man åker sådär mitt i natten.


Jag, Emma, Robin, Sara, Johanna och Johan som är på andra sidan mobilen tog en roadtrip.



Vi roade oss.



Vi var i en park. Kanske Folkets park om det får heta så i stora städer också :P


Uuuuu



Tentamen forskningsmetodik: U
Inga överraskningar men det suger ju ändå.

Per: "Fråga 5 vad har du gjort här?"
Jag: "JAG VET INTE PER VAD HAR JAG GJORT DÄR???!!"

Inte ett enda svar var som det skulle verkade det som. Men vad jag förstått har väl ingen fått godkänt på den.. än. Det är väl bara att göra om och göra om och göra om.

JOBBET ÄR MITT!

Ooohyeah

Besynnerligt

Plugg och brunch.

Plugg.

Biblioteket.

Plugg.

Mat.

Sova.


Utomordentligt motiverade undringar

Knappt lunch och redan slut på energi. Både tanke och kropp. Föreläsning 10-12 i kvalitativ metod, slutade väl 4 över kanske. Tvättstuga 12-16. Försökte hitta IKEA-påse för att orka bära all skit till stugan som inte ens har vett att ligga i samma port, inte nästa heller, och inte den efter den. Hittade den inte utan får tvinga i allt i den asfula tvättkorgen. Letar efter tvättmedel och kommer på att det tog slut sist. Får springa till affären och passar på att köpa kattmat också eftersom vi lämnade den påsen i bruket. Springer tillbaka och kånkar allt till stugan, försöker typ halvspringa men det gick inte så bra haha. Tvätten som inte ens hinner bli torr när man är i tid eftersom torkrummet är dåligt så nu efter allt slit kan man se fram emot att både hänga i torkrummet och sen få försöka hänga upp i lägenheten också.

Vaaaarför? Varför ska allt bara krångla arslet av sig ibland?

Som om det inte är nog idag med att sitta och stirra på telefonen och vänta på det där dumma jobbsamtalet. Tror inte ens att jag får det längre. Varför tar det sån tid då liksom?

Ur led är tiden

Nu har jag varit på min intervju. Så hur gick det då? Hur ska jag kunna veta det? Hon som intervjuade mig var inte den som bestämde i slutet tydligen utan det var en annan person som jag pratat med i telefon tidigare som skulle granska mina tidigare erfarenheter och betyg. Hon skulle höra av sig idag eller på måndag. Så det är bara att slå sig ner på rumpan och vänta.

I helgen är vi inte hemma. Lämna ett meddelande så ringer jag upp ;) Hej.

Ju mer du använder din hjärna, desto större risk är det att den spårar ur.

Nyheterna var det mest deprimerande på länge. Våldtäkt, mer våldtäkt, självmord tillsammans med mord på sina barn och mer cancer.

Nu ska jag strax till min klasskamrat och visa datorövningarna vi gjorde i tisdags. Maria leker lärare. :)

Senaste nätterna har jag drömt jättejobbiga mardrömmar, såna där man springer men aldrig kommer fram. Försöker undkomma något eller försöker nå fram till något men aldrig lyckas. Inatt drömde jag mycket också men det var inte lika dramatiskt.

Nu måste jag göra mig iordning lite. Fortfarande i pyjamas.


Intervju

Jag är ÄNTLIGEN blivit kallad till en jobbintervju! Kära någon så många sökningar och så få svar. Hård säsong nu hehe. Men jag har intervju på fredag i alla fall, det ska bli kul. Spännande att se hur olika arbetsplatser ser ut ju. Helst hade jag velat ha ett lite rörligare jobb till sommaren, men kundtjänst verkar vara min grej nu. Får jag det här jobbet så blir det tredje kundtjänstjobbet på mitt CV. "Kan hon något annat?" "Är hon rädd för att möta människor?" "Har headsetet vuxit fast sådär?"

Aja. Det blir säkert bra detdära. Skulle vara väldigt skönt att slippa läsa kurser i sommar bara för att få ta lån. Ush. Det är ju inkomst på riktigt man vill ha på sommaren. Jag ska skriva ner alla frågor jag har tills fredag. Det är ganska så många. :)

Tur..

..att katterna inte kan använda telefonen. Annars hade dom ringt djurskyddet eller vad dom kan heta och bara "Herreguuud Ni måste hjälpa till här! Vi har inte haft mat i skålen på säkert TVÅ hela timmar! Vi döööör vi dööööööör!" 

Gick som sagt till affären förut och köpte mat till krakarna och dom bara kastade sig över sina skålar som om dom inte fått mat på dagar eller veckor.




Ni åt inte för många "mandelägg" i påskas va? heehe

Mjau




Idag har jag haft statistikövningar i skolan. Roligare än väntat. Jag är bra på att fylla i siffror på olika ställen, bara jag inte behöver räkna eller förstå hur uträkningarna går till.

Sen har jag läst massor som jag inte förstår.

Ätit sallad med jättegod riktig fetasallad som vi fick av farmor.

Ska till affären sen och köpa kattmat och kaffe.

Det var det hela.

Det är förresten Johans ben där uppe om ni inte ser det. På tiden då katterna var mycket sötare :P

Bilder från helgen i staden


Modiga blåsippor.


"järsgård(?) haha Johan och tunnelbana.


Vatten och hus.


Vatten, hus, berg och jag.

Jag skulle köra någon annanstans men hittade inte så vi hittade bara hit istället. haha. Stockholm stadsplanerare tycker nog att skyltar förstör stadsbilden eller nåt. Eller så ska man bara hitta överallt ändå, annars är man inte välkommen :P


På promenad jag och pappa, Johan tar bilden. Jag låtsas bara fota.


Pöl.

Nu är påsken över för min del

men mättnaden varar väl till midsommar. :) Nu ligger vi i matkoma och vaknar förhoppningsvis ganska tidigt imorgon. Jag har MASSOR att läsa som vanligt. Fast mer än vanligt. Men det får jag tänka på då. Nu är det vila i soffan som är det enda riktiga.

Nu är det påsk

Jaaa, varför firar vi påsk egentligen? För att alla andra gör det såklart. Som med allt annat vi gör typ. Antingen gör vi det för att alla andra gör det eller just för att ingen annan gör det. Den självständiga och tänkande människan va? hehe.

Idag har det varit lite halvdåligt väder här, sol och moln om vartannat så det blev ingen läsning på balkongen idag heller. Det blev gjort inomhus istället, nu har jag skrivit så mycket i anteckningsblocket att jag är helt röd på tummen. När jag skriver mycket anteckningar brukar jag variera min handstil för att det ska bli lite roligare. Ibland är det krokar på t:na, ibland stora ringar över i:na, ibland skriver jag a:na sådär som dom ser ut nu när man skriver på datorn. Tror knappast att det ökar inlärningen menmen.

Imorgon åker vi till Stockholm för att påska. Kan man säga så? "Vi påskar i Stockholm" hehe. I alla fall fredagen är det födelsedagsfika hos mamma för min bror fyller år. Hipp hipp hurraaa! Han fyller 20 redan. Jag kommer ihåg när jag fyllde 20. Hela 3 år sedan haha. Jag fick euro och sånt i födelsedagspresent för jag skulle precis åka till Spanien med Jill och jobba på hundgården.

På lördagen ska vi ha påskmiddag hos farmor, hoppas hon låter mig och Johan hjälpa till att fixa och handla och sådära. Det ska bli mysigt med massa mat och familjen och sånt. :)

GLAD PÅSK på er allihopa!! Hoppas eran påsk blir superbra!


Bloggar jag kikar på

Tänkte skriva upp bloggarna jag följer just nu. Det varierar ganska mycket men just nu är det dessa som gäller.. De står inte i någon slags rangordning så klart, tänkte bara att det är kul att hitta nya bloggar då och då. :)

KanDeeDrawings - Vardag och konst kan man väl säga. Gör bilder på beställning och har gjort jättefina linnen. Jag har precis beställt ett och hoppas att jag hann innan de tog slut :)

Gynning - Alla vet väl vem det är, jag gillar verkligen hennes blogg. Visar upp sin konst och skriver inte bara om kläder och hår som man skulle kunna tro.

Signe - Tjej i Stockholm som jobbar på Spybar tror jag. Mycket fina bilder och drömmar.

StinaLee - Storblogg som alla redan vet om säkert, men kan ju inte bara ta bort från min lista för det. Gillar hennes blogg, den är lite mysig och vanlig liksom.

Filippa - Ung tjej som gör massor av grejer. Hänger med mest för att se vart det går :)


Den röda tråden i dessa är väl fina bilder. Det tycker jag om.

Annars går jag ibland in på blogg.se och bara kollar runt på listbloggarna, men det brukar mest vara unga mammor och modespecialister. Inget jag kan relatera till direkt :P

Once


Ingen sol så långt ögat når

Idag regnar det. Motivation = 0

Diska, duscha, diskutera. Det är väl vad jag har gjort. Vi har grym koll på fältstudien nu i alla fall. Ska bara göra resten nu..


Små katterna på gamla soffan. Skulle också vilja lägga mig igen. Stor chans att man får eller?

Solisoooli

Nu sitter jag ute på balkongen och läser. Så himla skönt! Nu har jag hamnat på ett kapitel om experiment och quasi-experiment och det är faktiskt intressant! Trot eller ej! haha. Katterna är med på balkongen så klart. Så kul att se dom när dom busar omkring och kikar ner på grannhunden över balkongkanten hehe.
Johan slutar jobbet om trekvart.. Undra sa flundra om han kanske har en glass med sig hem :)

Jaa. Livet suger då inte idag i alla fall haha :D

Lista

Var kommer du ifrån? Stockholm typ omkring.

Heter? Sonja Maria Amanda Karlsson

Hur gammal är du? Snart 23!! (kom ihåg önskelistorna)

När fyller du år? 20 maj.

Tycker du om någon just nu? Jag tycker om många. Tråkigt att inte göra det ju.

Jag samlar på? Mjaa. Poäng.

Gröna eller röda äpplen? Gröna.

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Johan om han inte är där jag är då.

Vilken tid gick du upp idag? Vaknade först vid typ 7, halvsov till strax innan 9 tror jag.

Har du sovit i din egna säng inatt? Ja.

Har du sovit ensam inatt? Nej.

Har du strumpor på dig nu? Ja.

Hur svarar du i telefon? Ahhallå eller Ah det är Maria.

Vad ska du göra ikväll? Läsa tråkiga skolboken. Den är så seeeg!

Vad ska du göra imorgon? Fortsätta läsa haha. Det är ju vad jag gör liksom.

Var vill du bo när du blir stor? Det är fan svårt alltså. Vem vet var man får jobb och så? Men vi vill bo någonstans lagom. Hus som inte är för undangömt men inte ligger som radhus liksom och lagom långt till stan(vilken stad det nu skulle vara).. Man vill ju att allt ska vara, som sagt, lagom. :)

Vad vill du bli när du blir stor? Överbetald.

Är det okej att gråta? Jadå.

När grät du senast? Såg Greys anatomy tidigare då grät jag några tårar.

Vilken årstid tycker du bäst om? Sommaren eller kanske våren ibland. Våren är ju typ som förfesten full med förväntningar inför vad som kommer på sommaren och allt. Så den blir ju bättre än själva sommaren ibland.

Laddar du ner musik och filmer från internet? Inte nu längre. Vem vågar?

Skulle du göra om du vann en miljon? Betala tillbaka CSN och sen leva på pengarna medan jag pluggar och resa och sånt. Förhoppningsvis finns lite kvar efter det så får man väl se var i livet man är då liksom.

Bär du glasögon eller linser? Nej, är laserfixad :)

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Om jag skulle ha ett val när jag handlar så haha

Har du piercing? Nej inte längre.

Öronen? Ja.

Har du tatuering? Ja.

Vill du gifta dig? Jadå.

Vill du ha barn? Ja, helst när jag har fått en hörselskada så att jag inte längre vill kräkas när det skrapar och gnisslar i tallrikar.

Solar du ofta? Nej, då blir jag helt gul. Fast nu har jag suttit på balkongen en del i solen för att det är så mysigt.

Är du bra på att laga mat? Inte så värst. Allt smakar likadant typ.

Gillar du att dansa? Om jag är på det humöret.

Hur vig är du? Ganska ovig.

Vilken är din favoritglass? Många. Vi ska till Bosses i veckan tror jag. :) Men sån man köper gillar jag GBs vaniljglass med krossad choklad. Ben & Jerrys är ju gott såklart men den är så dyr så man får ont i magen.

Tror du på ett liv efter döden? Inte på något sätt jag kan föreställa mig.

Bor dina föräldrar tillsammans? Nej.

Är du morgon eller kvällsmänniska? Det är olika. Jag är trött på kvällarna men ganska otrevlig på morgonen. Pest eller kolera typ. Jag är nog bäst när jag är helt vaken.

Vilken ögonfärg har du? Blå.

Vilka hårfärger har du haft? Brunt och blondslingigt.

Är du beroende av något? Mat och vatten och luft t.ex.

Röker du? Nej.

Senaste låten du hörde? Den jag får i huvudet nu är till en reklam för en film den här "leaving on a jetplane.." Den fastnar i huvudet.

Vad gör du på helgerna? haha vilka frågor. Jag gör väl olika saker olika helger. Nästa helg så är det påsk och då äter jag ägg och sånt hos farmor.

Brukar du bädda sängen? Inte så ofta.

Har du kysst någon under den senaste veckan?
Ja.

Vad var det senaste du sa? Ha det bra hejdå. Till farmor i telefonen.

Vem kramade du senast? Johan. Eller nej, Selma faktiskt hon går och lägger sig på min bok hela tiden så jag bråkade lite med henne :) hehe

Saknar du någon nu? Johan :P

Vem ringde dig senast? Johan

Var du glad igår? Jadå. Ganska så trött och sliten bara. Men glad för all mat som fanns hemma :)

Jag glömde säga

..att nu på morgonen har vi ätit massor frukost. Det var mackor med ost och kex ch tsatziki och blablabla så skar jag upp resten av ananasen som vi hade hemma och har ätit kanske några bitar och nu bara svider och kliar det i hela munnen och på läpparna! Blev lite orolig för att jag skulle få värsta allergichocken och vara tvungen att åka till sjukhuset för något så dramatiskt hade jag nog inte orkat med haha. Det verkar lägga sig nu, men värsta otäckt ju!

Det blev sent igår.

Lite bilder:


Jenny och Tommy.


Johan med sitt lilla prinsessglas.


Sen bowlade vi hehe rolig bild.


Jenny och Tommy på Platens.


Mickaela hehe


Falafel



Trots att vi ser jävligt slitna ut här så var kvällen ändå inte slut efter maten. Vi åkte till en mystisk klubb i ett industriområde typ som låg vägg i vägg med där vi skifta däck i vintras. Är inte det ett tecken på klass, så vad är? hahaha

Är ganska chockad över att vi höll oss vakna så länge(de flesta av oss) men nu önskar jag mig bara fem falafeltallrikar eller nåt. Så trött!

Glass och sol och nyckelpiga






Titta fina ljuskronan som jag fick av Johans farmor. Älskar den!


Bara liiiite efterrätt.



Det var igår det. Johan var nöjd med sin pojkkväll också.

Vårigt väder idag

Idag började Johan jobba halv tolv så vi hade en lugn och skön frukost. Sen cyklade jag med honom längs kanalen för att få lite luft och motion. Kära någon vad min kondition har blivit dålig! haha. Kan ha något att göra med pollen och sånt där också kanske. Det luktar gödsel jättestarkt då och då också när det blåser åt fel håll. Näsan och halsen bara gråååter!

Det var lite kyligare i luften idag men det var nog bra när jag flåsade omkring på cykeln :D Nu är det städning som gäller, har börjat lite smått men det är massa mer att göra. Det är så tråkigt! Ush ush ush.

Bilder..







Schack på balkongen. Våran nya fina termon syns på första bilden också. Måste man ju har på utflykt, även om det bara är en kort till balkongen eller trädgården.Vi åt lite mandelägg också från ÖB. Godaste påskmaten :)

Not much..

Inte mycket spännande som händer här.. Vi var på ÖB idag, dom håller på å bygger massa saker där så det var koner å grusvägar och sånt för att komma fram. Kändes helt sjukt faktiskt för det ligger så konstigt till så det känns som att man inte ens får köra där. Men vi kom fram så köpte vi lite godis och sånt och toapapper och en så list som man gömmer sladdar med. Det blev jättebra. Hatar när man ser sladdar överallt!

Sen så hade jag tänkt att åka till Maxi eller nåt och handla till maten som vi ska ha på fredag. Men Johan tyckte att jag var sur så han ville inte handla mer med mig. Jag var inte ens sur, det är han som överdriver så mycket. Jag vet att det var han som fick i sig för mycket godis och en joltcola för snabbt så han blev helt stirrig. Det var han. Inte jag.

Så nu ska jag istället skjutsa han till jobbet så jag får bilen så får jag åka och handla själv. Så blir det med det. :)

Satt förresten på balkongen när vi kom hem och drack kaffe och spelade schack. Kommer ihåg incidenten förra sommaren när vi spelade och jag tog hans kung. Man fååår inte ta kungen! Man får INTE bara ta den sådär! Man fåååår inte! HAHA. Lika viktigt att säga schack som att säga uno tydligen.

När vi satt där så högg Luna min rumpa. Tror hon såg några konstiga skuggor eller nåt när hon låg under stolen så hon bara högg haha.

Aja. Det är så intressant den här dagen har varit hittills. Då resten av dagen består av att läsa skolböcker och att handla mat så blir den väl inte bättre än så :P Men lika glad för det är jag men gladast är nog räven.

April april

Ja om det var någon som inte var säker så kan jag nu bekräfta att moderatröstningen som jag skrev om var ett april-skämt. Något sådant skulla aldrig falla mig in. Hoppas jag. Om det skulle göra det så hoppas jag att ni hjälper mig. :)

Nu har vi i alla fall skruvat upp våra hyllor och spegeln som vi köpte. Vi hade så klart inte tillräckligt med plugg så vi fick åka till Biltema först. Så tänkte jag åka förbi ÖB också som ligger helt sjukt fel här, jag skulle aldrig hitta själv! Men det var stängt så vi ska dit imorgon. På Biltema köpte vi en ny kaffebryggare också. Den gamla med termonkanna började tappa färgen inuti, så vi har nog druckit lite färg hehe. Nu har vi en helt vanlig glaskanna istället.

Innan Johan kom hem så gjorde jag en lasagne också. Gott gott och så himla smidigt, det blir så mycket så kan man frysa in och ha.

Det är vad jag har gjort idag då. Imorgon blir det mathandel. Kristin kommer hit på fredag och vi ska äta massamassa gott. Johan ska leka med Krille då hehe. Deras första egna lekkväll :P

Nu har jag ryckt upp mig lite..

Det var en seg start på den här dagen. Men nu är jag uppe. Jag har beställt böcker till min kurs eftersom jag inte kommer få ha böckerna från biblioteket mer än en vecka eftersom det var sån kö på dom. Så har jag pratat med Pauliina om fältstudien vi ska göra. Kanske ska göra den på neonatal på sjukhuset här. Det skulle vara jättespännande faktiskt. Se hur dom gör sina grejer liksom.

Så har jag varit ute och gått, såååå fint väder idag! La mig och solade på en brygga ett tag också. Man är väl en njutare.. :)




Ser inte så varmt ut med isen men det var skönt i solen faktiskt!

När jag kom hem så gjorde jag situps och massa jobbiga övningar så ringde det på dörren. Ja ba näääe jag vill nog inte öppna. Så ringde det igen så då var jag ju tvungen att öppna kanske var viktigt liksom. Men det var några från dom vi hyr lägenheten av som hade glömt och skriva vilka golv vi hade och lite. Dom ska kanske bygga om och lite har jag nog skrivit om förut. I alla fall så var Luna värsta mesig och bara sprang fram å mjauade och var värsta söt. Dom bara ååå va gullig blablabla. Dom skulle sett typ en halvtimme innan när hon försökte kräkas på mina skor när jag kom in. Det var äckligt! Jag fick såna kväljningar.. uuuh.

Aja idag är det vår. Första april tjoho. Bosses har öppnat nu! Iiiih! Jag längtar till vårens första Bosse-glass. Om det är fint väder i helgen så lär vi nog åka dit. Får väl stå i kö med alla andra i hela stan som vanligt hehe. Är det gott så är det. :)

MJAHA

Nu är jag vaken å sitter å käkar min gröt. Jordgubbssylt på idag. Kul med omväxling..

Läste runt en del igår och det verkar som att Moderaterna är de enda som passar mig inför valet.. De är ju det nya arbetarpartiet och jag är ju snart en ny arbetare. :)

Sen idag ska jag gå till gymmet. Jag måste skriva det här så att jag inte struntar i det. Bläää vad det är tråkigt!!!!!! Aja. Men det känns så bra efteråt. Jag ska jag ska jag ska.

RSS 2.0