Sjuuukt förvirrad

Tänkte på valet i juni.. Vad är det jag vill egentligen? Det känns så förvirrande ibland med allt. Vem vill göra vad? Och framförallt varför? Allt som alla vill göra är ju ett steg mot något. Vad är slutstationen liksom?
Alltså jag vill ju att(om man går ner till själva grunden) orättvisor och klyftor mellan "samhällsklasser" ska minska. Att alla ska ha rätt(inte möjlighet, vad fan betyder det liksom) till utbildning, vård, bostad och arbete. Är det okej att vi i Sverige får det sämre för att andra länder i unionen kan få det bättre? Det borde ju vara det. Vem är det som vill göra det så? Och vad betyder det för en vanlig människa?

Det känns liksom inte rätt att sätta upp murar runt sitt land om det kan rädda andra om man river dom. Att skydda vår egna kultur eller vad det kan vara. Kultur är ju inte något om den inte utvecklas genom olika influenser heller.

Apråpå det så var det en dam från Folkpartiet som pratade i Brunchrapporten på P3 igår eller i förrgår som pratade om lite olika saker. En sak hon sa som är intressant att tänka på är att man ska tänka sig hur mycket plats det tar att odla allt som vi behöver. All mat med spannmål(vad det nu är), potatisar, grönsaker, frukt osv. Sen har vi såklart också all mat till mjölkkor, matkor, grisar, kycklingar. OCH all bomull som vi gör kläder av. Det blir massor. Helt ärligt vet jag inte riktigt vad poängen var men jag tror att det var att man inte ska slösa utan att tänka efter vad man köper och aldrig kasta mat och så. Kul att tänka på i alla fall.

En till sak på P3 idag var Christer och moraltestet. Göran Greider blev testad och han fick full poäng. http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramID=3130

Nu ska jag väl göra lite forskning kring valet. Anledningen till att jag är vaken fortfarande är att jag åt så mycket till middag så jag drack två koppar kaffe efteråt(det känns som att kaffet ska fräta sönder maten fortare). Jag kan tydligen inte dricka kaffe efter typ 6. Gammeltant.

Lite bilder från igår och idag och kanske någon annan dag också


Mina chocolatechip cookies som spred ut sig över hela plåten. Jag tror jag är värsta proffset när jag bakar och bara häller i lite olika som om jag kan se hur mycket en dl är.


Såhär sover både Selma och Johan.


Coolaste stolen hittade jag på Epok. Kostade bara två hyror eller nåt.



Dom har massa gamla möbler i källaren också. Eller typ antikviteter kanske.. Känns lite som Skönheten och odjuret när dom är sådär runda.


Luna har vi stoppat upp och ställt i bokhyllan. Vi har fångat hennes bästa "bor-du-här-eller"-look.



Till sist gardinerna som äntligen fick komma upp idag.

Så det där gick väl bra..

Vi har varit på IKEA nu. Det är typ det hårdaste relationstestet tror jag. Hittar fan ingenting och det är varmt och trångt och jävla pilar överallt. Blir så jääävla förbannad. Dessutom byggde dom om nu så Johans genvägar fanns inte längre. Blev i alla fall gardiner och upphängningsgrejer(försvann i flytten, bara en stång var kvar), toaborste(varför är det bara IKEA som har svarta borstar?), två LACK-hyllor som ska vara ovanför datorn och en ovanför sängen och en förlängningssladd. Vi har seriösa eltrassel i våran lägenhet. Den är byggd på en tid då det inte fanns eldrivna saker.

I alla fall sen gick vi in på ikano och då blev Johan asirriterad på allt istället, men jag hittade en fin kjol och en tröja på Gina. Han hittade inget för han va arg. :P Men det verkar som att vårat förhållande klarade av resan genom helvetet så vi åkte hem och sen åkte Johan till jobbet efter ett tag. Innan vi gick ifrån IKEA köpte vi såklart pizza-slices också. Men det förstår man ju.

Nu har jag strykt gardajnerna, dom vi köpte var jag tvungen att lägga upp och det var en sån där stryklimgrej med så det gick bra. Eller det var ju inte riktigt lika enkelt som det stod på paketet men efter ett tag var det gjort och jag passade på att stryka gardajnerna till vardagsrummet också. Dom har legat i en garderob ett tag eftersom vi tvättade dom så orkade jag inte stryka så vi har varit gardinlösa ett tag. Men nuuuu är allt som det ska.

Förresten när jag skulle sätta upp gardinerna i sovrummet så gjorde jag ett band av det som var för långt på gardinerna och skulle sätta upp runt liksom så att det ser rätt ut. Så hade vi inga knappnålar men massa onödiga synålar. Självklart tänker man att vad spelar det för roll egentligen? Stor roll. Våra tapeter verkar sitta aaaastajt så jag bara pressade ner nålen med hjälp av en pappskiva och nålen bara går igenom skivan och mitt finger. Aj. Så började jag blöda så klart för fingrarna är det mesigaste på hela kroppen och gardinerna är vita så jag var tvungen att springa omkring och leta efter plåster innan jag kunde fortsätta med andra sidan.

Aja ointressant kanske. Men läs inte då :P

Ny dag, ny kurs, ny föreläsning

Föreläsningen idag var mycket mer intressant än jag kunde tänka mig. Hur kul låter forskningsmetoder och statistik liksom? Men den var bra.

Kursen avslutas med en fältstudie, så är det någon som har funderingar kring intressanta psykologiska fenomen på arbetsplatsen så hör gärna av er. Jag kan forska fram ett svar. Möjligtvis. Men seriöst om någon tänkt på något sånt så är jag öppen för förslag!

Nu ska vi åka till ett känt svenskt möbelvaruhus och inhandla attiraljer med fyndiga namn.


Vårbild:


Studiemedel

Alltså det är ju fantastiskt att utbildningen i Sverige är gratis. Men studiebidraget ligger ju rätt så efter. Hörde precis på P3-nyheter att enligt någon slags uträkning så ska en student som bor i korridor efter att allt är betalt ha 30 kronor kvar. Jaja, vet inte riktigt hur den uträkningen såg ut men riktigt så farligt är det väl inte alltid. Men ett extrajobb skulle vara skönt att ha ändå, men det är svårt(omöjligt) att hitta något med bra tider så att man hinner med att plugga också.

Skitsamma nu har jag asbråttom till bussen.

Lyssna på den här:


Deklaration

Som vanligt har jag loggat in på skatteverket nu innan jag fått alla papper för det verkar som att jag alltid får dom sist av alla. Man är ju nyfiken va..
Tydligen har jag ett överskott av kapital. Spännande. Överskott av kapital: 235. Jag antar att det betyder 235 tusen. Och att det kommer att utdelas snarast. Eller?

Det som är intressant är att jag antar att det handlar om de fonder som jag har lagt in pengar i. Det är väl det som är kapital? Dom har i alla fall sjunkit i värde massor. Är överskott av kapital det har jag förlorat då eller? haha Shit det var längesen jag jobbade på banken, fast i all ärlighets namn så förstod jag ju inte vad jag sa då heller, jag hade fusklappar.

Hur skatteverket och allt fungerar förstår jag verkligen inte. Hur svårt kan det vara att bara dra så mycket skatt som det är menat? Hur kan det alltid bli för mycket eller för lite? Inte för att jag klagar på skatteåterbäring. Prisa skatteåterbäringen! Men ändå. Det kan ju gå åt andra hållet lika lätt. Och det skulle jag inte prisa.

Förresten så har jag såklart inte tappat bort 235 tusen kronor om någon trodde det. haha. Någon som läser som inte känner mig skulle det vara i såna fall :P Jag satte in 1000 kronor när jag jobbade på banken och sen så började allting falla massor så jag kan ju inte ta ut dom pengarna utan att förlora massor. I och med att det här syns att jag kallar pengar som är mindre än 1000 kronor massor så kan ni skummisar som läser se här att det inte lönar sig massor att försöka råna mig på erat internet-trojan-magiska-vis.
Då var det färdigt med det.

Ge mig ett jobb!

Jag är så trött på platsbanken nu. Jag söker typ allt som jag inte ens vill ha men det är inte mycket som finns! Har skickat intresseanmälningar till alla som finns som inte ens frågat men det är ingen som behöver folk verkar det som. Är alla så rädda att förlora sina jobb att dom hoppar över semestern i år eller? Förstår faktiskt inte riktigt vad som pågår. Det enda som jag inte söker är personlig assistent för jag vet att jag skulle vara fruktansvärt dålig på det jobbet. Jag klarar inte ens av när folk snyter sig i närheten, hur ska jag kunna ta hand om en annan persons hygien då liksom? Det skulle bara bli obehagligt för alla inblandade.

Idag är jag som sagt färdig med att vara sjuk. Gröt, vatten, 3 koppar kaffe och en kaka och jag är redo att ta mig an allt som behöver göras hemma. Både jag och lägenheten behöver göras iordning efter de här dagarna.

Vid tre ska jag in till staden också och hålla Johan sällskap hos näsdoktorn och sen ska vi till biblioteket. Han vet inte att vi ska dit än men det ska vi. :)


Tröttis!

Nu har jag varit sjuk hela helgen. Har bara legat nedbäddad och tyckt synd om mig och försökt tvinga Johan att tycka synd om mig också så klart. Han har gjort det bra och jag känner mig bättre idag. Har fortfarande tvn på minivolym och funderar på att ta ur batterierna ur köksklockan för tickandet bara ekar i huvudet.
Men imorgon är jag färdig med detta tänkte jag. Ska till universitetsbiblioteket och testa min lycka. Nya kursen börjar på tisdag och tills dess ska vi ha läst massor och jag har inte en enda bok faktiskt. Det känns väl rätt så dåligt faktiskt.. Jaja. Det tar jag tag i imorgon.

För övrigt så har jag visar att jag ser fram emot sommaren genom att ställa fram klockan så ikväll får jag gå och lägga mig en timme tidigare utan att skämmas. Skönt! :)

Back to reality

Nu är vi ju tillbaka från bruket. Lite mättare. Lite tjockare. Vi åt våfflor dagen innan våffeldagen och sen dagen efter var det kalas så då blev det smörgåstårta och macroner och bullar. Mmmm. Idag åt jag en matlåda med porterstek, potatisar, grönsaker och MASSA sås som jag fick av min farmor när vi var i Stockholm också. Tack och lov för släkten :)

Nu har jag och Pauliina skrivit klart tentan i alla fall. Den var hård. Vi var tvungna att ta en halvtimmes paus och bara typ titta på saker utan att tänka. haha Nu tänker jag inte fundera på saker på länge! Från och med nu har jag hjärnsemester. Förutom om ett tag när vi ska åka och storhandla. Då måste man tänka på saker..

Yesterday

Före konserten på Globen.





I Globen.



Man ser han till och med där vid pianot längst till höger.


Efteråt när alla går hem och bara är nöjda.


Vi stannade för lite sånt här på vägen hem.


Nöjd.


Under tiden hemma i lägenheten.


Allt var asgrymt igår. Vet inte ens vad jag ska sätta för ord på konserten. Det var mycket, mycket, mycket bättre än jag förväntade mig. En glad men jävligt cool Dylan som gjorde allt perfekt. Jag är jätteglad att jag sett han nu. Man vet aldrig om en sån chans kommer igen.

Idag är en annorlunda dag

Det är inte varje dag man kan säga att: "Idag är det måndag OCH det är en bra dag."

Nu äter vi frulle så ska vi fixa iordning hemma och sen fixa iordning bilen och sen åker viii. Det är jag som kör tror jag så se upp alla stockholmsbilister! ;)


Bebis :p

Sveriges smartaste barn



Svårt irriterande med mini-besserwissrar!

En av ungarna ville bli inköpare när hon blir stor. Gääääsp! Vad är det för fel på dagens barn?

Vittvittvitt

Det snöar och jag vill inte va meeeee! Ush vilken tråkig söndag. Hade tänkt mig en långpromenad idag, men lockande eller?
Kallt och snöigt. Det var ju vår nyss :p

Dessutom borde jag väl läsa och förbereda tentan idag. Men det är faktiskt helg! Jag kan bara inte. Varför är det lättare att vara ledig på vardagar än att jobba på helgdagar? haha

Lördag

Vädret är inte riktigt så molnfritt som meteorologerna lovade i veckan.. Men dom har ju faktiskt ändrat på kartorna nu också så att nu stämmer det ju. Soligt är det bakom molnen. Men det verkar väl klarna lite under dagen.

Jag ska skjutsa Johan till jobbet snart. Tror det är rätt lugnt nere på stan idag, är ju helgen innan lön liksom. Aja. Hade visst inget kul att skriva.

Vi ser fram emot måndag däremot. Då ska vi till Stockholm och se Dylan. :)

Pure water with a great taste of FISH



Detta bjöds Johan på när han var på jobbet igår. Lyxigt ställe med de nyaste av de nyaste.

Nu är det dags

God morgon!

Nu är jag på väg till Pauliina för vi ska skriva på tentan. Blääää. Hoppas vi får någon klarhet i det hela då vi slår våra huvuden ihop. :P

Välkommen sooooolen!

Håret innan

Såhär såg mitt hår ut innan frisören. Inte så värst va? Helt långt utan kontroll å brungrått. Blääää




Förmiddagsfika i solen

Våren är här! Jag och Johan är vakna tidigt(wow) och tog oss en fika på balkongen.











Japp. Det sög ju inte så att säga. Äntligen kan man gå på solenergi igen!

Alla loppisfantaster! Hjääälp!


Det är den här turkosa skålen på fot som gått sönder som jag alltid alltid letar efter på loppisar. Fan va grejer vi verkade ha på köksbordet där förresten. haha. Men om någon ser en sån så ge mig :D Så himla fin att ha lite kakor eller karameller i :)

Nääe uppenbarligen..

..så har jag ju inget att skriva om. För då skulle jag väl skriva det. Fan veckan före lön och tentavecka. Hur kul kan man ha?

Jag ska till frisören idag. Så ska jag väl läsa och laga mat och sånt vanligt tråkigt. På torsdag ska vi fortsätta skriva på tentan, hoppas vi blir ganska färdiga! Vi kommer inte bli helt färdiga men ganska hoppas jag i alla fall.

Håret lär bli asfult säkert så tro inte att jag kommer att fota och lägga ut. :P

hååår



Fuderar lite på hur jag vill ha mitt hår när jag ska till frisören på tisdag så tittar igenom lite gamla bilder. Så hittade jag denna. Alltså det är inte mitt hår jag tänker på främst just nu.. Fluffy bejb. :)

Mjahaa

Idag har vi börjat skriva på tentan som jag har pluggat till hela veckan. Skönt att komma igång! Vi blev klara med det vi tänkt i alla fall. Får se om det är lite att fylla på eller ta bort sen bara. Våran svåra lärare har gett oss 1 A4 per uppgift till tentan, det är svåååårt! Mycket svårare än med valfritt sidantal eller typ 4 sidor.

Ikväll ska vi väl bara hänga här hemma. Johan jobbar till 8 som vanligt nu för tiden.. Gäsp!

Åt precis..

..suuuuraste clementinen EVER!! Tror fan att det var en förklädd citron. Den var så sur så det sviiider i halsen. Men god. Oh så god. Fast jag kan nog inte äta fler ikväll. Då smälter hela magen.

Så här kan det se ut då och då


Ser lite koncentrerat rädd ut men jag sjunger bara. Det är vad jag koncentrerar mig på på vägen.


Blah!


Jodå jag håller i ratten. Lite längre ner bara. :P


Organisationspsykologi..

..handlar inte detta inlägg om. Men jag har nu organiserat alla inlägg som handlar om saker jag vill ha så nu finns en kategori som heter Gåvolistor. :) Allt för er bekvämlighet så att säga.

Presenttips. Till mig som vanligt.


Espresso!!! Det går bra med en sån där det bara får plats en kopp, för Johan kan använda sin äckliga vanliga kaffebryggare själv. :) Jag har blivit sååå kaffekinkig. Men orka hålla på med värsta perkulatorgrejen eller vad det heter när det bara är en kopp till sigsjälv. Jag tror att denna pryl är svaret. En sån där stor glasskålskaffebryggare vore ju schysst att ha när man får besök iof. Vem vill inte vara den med godast bjudkaffe liksom?



En av varje kanske?

Vill för övrigt uppmärksamma att varken min namnsdag eller kvinnodagen inte bringade de nära(uppenbarligen ej kära) att ge mig gåvor. Listorna på presenter jag kan tänka mig att godkänna finns kvar lite här och där. Varsågoda.

GOOD MORGON!!!

Idag har vi fått besök av dom vi hyr lägenheten av, dom ska kanske göra en renovering och ombyggnad i lägenheten som lär bli aaasgrym! Får se om det blir av bara. Men det enda som är trist i lägenheten nu är att vi inte har så stor matplats och för lite garderober och båda två ska dom ordna till. Och kanske dra om elen också så vi får lite normala eluttag. Hoppas inte hyran blir stört mycket högre bara. :)

Så har jag varit på promenad runt ån. Varit och handlat potatisar och olika saker på Ica Maxi. Allt detta innan klockan ett! Tror jag kommer somna tre idag haha. Nu har jag nog tagit i för mycket.. :P

Förresten så köpte vi Ballerina Choko till kaffet när vi var på Ica. Ooooooh så goda! Oj oj oj vilka farliga kakor. KÖPES ICKE om man bryr sig om beach 2009. Det går inte att äta bara en.

Gääsp!

Idag har jag träffat Pauliina från klassen. Vi har gått igenom tentan vi ska göra och lagt upp en tidsplan. Det betyder att jag har EN DEL att läsa tills på fredag när vi träffas igen. Oooh my! Så det är vad jag gör.

Olika frågor

Vilken svordom använder du mest? Om något går fel: fan(med Men vad innan) annars Jäääävla i en beskrivning av något.

Äger du en iPod? O ja. Den är vit och silver och är ingraverad med något fint som jag har valt.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Oftast ingenting. Men till imorgon lär den vara inställd på tidigt.

Hur många resväskor äger du? En. Det är en helt vanlig rullis som är mörkblå med en röd spetsrosett påknuten så man kan skilja den från andra vanliga rullisar.

Använder du flip-flops? När det är tillräckligt varmt såklart. Finns inget somrigare ljud.

Var köper du dina matvaror ifrån? Hemköp som ligger nära när det är vanliga varor som mjölk och sånt men storköpen blir på Ica Maxi.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jaa om det är en bild på en rolig situation(som ofta är lite pinsam för dom som är med på bilden)

Vilken var den senaste filmen du såg? Sex and the city filmen som jag äntligen har fått tillbaka efter ett utlån.

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Alltså är man inte vän med barnfamiljen då? Bara en helt anonym barnfamilj? haha konstig fråga.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Det beror ju på hur mycket man vann. Men ett hus(med allt som ska vara inne i huset), en bil eller två, massor av resor, kläder.

Har någon någonsin kallat dig lat? Vet inte om det finns nån som inte kallat mig det. Jag tycker om att sova. :P

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nejdå. Har sällan sömnproblem men när jag har haft problem att somna så är jag lite för rädd för såna mediciner. Om jag skulle ha jättejätteproblem att somna efter typ en tragisk händelse eller något så skulle jag väl..

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Jag tror att det kanske är The Frames eller nåt i den i bilen. Den hemma är urkopplad nu, används vid LP-spelning.

Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Jag har ingen favorit. Jag tycker om mycket :)

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Näe. Inga hemlisar för mig.

När var senast någon stötte på dig? Fucking forever. Jag skyller på förlovningsringen :P

Vad åt du till middag senast? Potatis och lök i ugn med paprika/chili creme fraishe till.

 Använder du huvtröjor? Ofta för att skyla mitt ohyggliga tryne.

Kan du vissla? Ja men inte i några speciella toner eller så :P

Vem var den senaste som ringde dig? Johan

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Ja gillar berg och dalbanor och när det killar i magen. På grönan gillar jag extreme och popexpressen mest.

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig? Alltså det är väl klart att folk pratar om mig men det behöver ju inte vara negativt.

Vilket riktnummer befinner du dig i? 013

Tittade du på tecknat när du var liten? Jaaa såklart. Vem gjorde inte det?

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Jämfört med vad? Det har väl en av de vanligaste affärerna liksom. HM, gina, kappahl och domdär. Sportaffärerna. Ikea. Mat. haha. De nödvändigaste då.

Hur många syskon har du? En bror.

Är du blyg inför det motsatta könet? Alltså jag diskriminerar väl inte någon sådär. Jag är blyg då och då utan någon könskoppling. Det är mest när det är flera människor av vilket slag som..

Vilken film kan du alla replikerna till? Ingen nu tror jag. Men förut kunde jag alla till första Blade. Det var ju inte så många iof..

Äger du några band t-shirts?
Mjaaa.

När flög du senast? Det var fan ett tag sen. Svårt när man är student och har flyttat och behöver typ säng och skit. Mat känns helt stört onödigt just nu. Men nu i vår ska vi iväg ååå ja det måste vi. Annars får jag mer spunk än jag redan har!

Hur många stolar står kring ditt köksbord? 3

Läser du för skojs skull? Ja, jag har för det mesta en bok för skojs skull som jag läser någon sida i innan jag somnar. Men mestadels läser jag ju för att jag måste. Det är väl det utbildning betyder?

Pratar du några andra språk? Engelska går väl bra. Rövarspråket gör jag mig förstådd på. Annars har jag inga fler. Förstår väl lite av andra språk man blivit utsatt för, men inget jag kan prata själv på.

Diskar du din egen disk? Jaa. Inte är det nån annan som gört.

Har du gråtit offentligt? Ja

Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop. It's on the top of my lap.

Försöker du alltid lära dig nya saker? Alltså jag pluggar ju, så jag har inte riktigt nåt val. Blir påtvingad grejer för det mesta.

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Jag vill göra massa grejer men pengar, smärta och framtidsplaner står emellan.

 Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Det är väl den som bjuder ut den andra som får vara beredd att betala tycker jag.

Kan du kasta macka? Under perfekta omständigheter.

Har du någonsin varit på Jamaica? Nej man.

Vad har du med dig in på bion? Popcorn och dricka.

Vem var din favoritlärare och varför?
Jag tycker om Erik som jag har nu. Inte just i denhär delkursen men han kommer tillbaka senare. Han har fantastiska föreläsningar och gör alla som lyssnar intresserade av vad han har att säga.

Har du dejtat någon av en annan religion? Alltså jag är inte säker på vad jag själv tror på, så alla?

Vad har du för väder? Tidig vår i Sverige. Alltså snö, kallt och blåsigt.

Har du en blogg? Njää. Eller har jag?

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? När jag var där så tyckte jag nog inget var roligt. Men i efterhand tycker jag nog att Svenska B var bra.

Gillar du att flyga? NEEEJ!

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor och empati.

När sov du senast på golvet?
På en konferensresa med gamla jobbet. Vi hade nycklarna till vårat rum i våra kläder och så satt vi i eldvedad balja för länge så kläderna blev inlåsta. Då fick vi sova på någon annans golv.

Vilken är din favoritdrink? Vodka redbull. Fast inte så många. haha

Gillar du din boende-situation? Jaaa. I sommar kommer det bli asgrymt!

Vilken är din mammas hemstad?
Trångsund

Din pappas hemstad? Farsta

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Tillräckligt många. Bara jag får vakna av migsjälv.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Vissa. Inte alla som tur är. Försöker ordna så att jag är fri kvällar och helger i alla fall.

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Ibland. För att skriva lappar också. haha Hur ser lärare allt?

Vilken är din favoritfrukt? Päron när dom är sådär perfekta. Hårda men saftiga och söta.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nej inte direkt(uppenbarligen). Men försöker väl att se så att det inte är för mycket skit i.

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
23. Fyyy fan.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Då och då. Det beror väl. Om det är uppenbara jobbiga fel i romaner som jag försöker läsa för att slappna av på kvällen så är det ju lite jobbigt.

Tror du på liv på andra planeter? Jaa. Jag diskrimerar inte som sagt. Jorden är det enda liksom. Så trångsynt.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Johan som försökte få mig ur mitt dåliga humör genom att få mig att skratta. Det är ju inte dåligt liksom men när man är sur så är man. haha

Tror du att Gud är man eller kvinna?
Tror du att Gud är Gud? Tänk om Gud inte ens vet att det är han/hon som ska fixa allt. Shit vaddå är det jag liksom.

Vad var det senaste du åt? Smågodisar som inte ens är goda.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Mjaa. Komma överens på vilket sätt? Kompisarna man har kan man ju vara överens om att inte ha samma synsätt på olika saker. Men Johan måste man ju diskutera med om man är jätteoöeverens om något för att komma överens om en lösning.

Hur valde dina föräldrar ditt namn? Dom kompromissade väl. Sonja Maria valde pappa efter min farmors mamma. Mamma valde Amanda för att det betyder älskvärd på latin. Att jag fick Maria som tilltalsnamn var väl för att det är vanligaste namnet kan jag tro.

Gillar du senap? Jaa. Johnys sötstarka.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? "Faaan va allt är jävligt. Helvete. Varför jag? Åååååh va skit!" haha

Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Alltså det har jag ju redan gjort en gång så jag tror inte det. Det var en asgrym upplevelse, men var där och har gjort det liksom.

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Jag vet inte riktigt. Ingen som jag kan komma på. Jag är ju jag. Kanske inte tillräckligt intressant karaktär för att vara i en film :P

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nääe. Men från Blocket har jag. En bil ;)

Tycker du om att krama folk? Jaaa! Jag tycker om att krama dom jag tycker om. Men att bara kramas för kramandets skull hoppar jag gärna över.

Skulle du säga att du är trendig? Neeej. Student-inga-pengar-till-kläder-över-efter-litteraturen-trendig kanske.

Äger du en digitalkamera? Ja men jag har lite trassel med den.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Inte någon alls. Vad jag vet.

Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det? Inte om det bara är liksom "Vi hörs jag ringer dig" men om det är ett bestämt möte typ "vi ses imorgon vid två på stan jag ringer dig". Fast det kan jag inte komma ihåg att det har hänt. Men det skulle ju verkligen störa mig haha.

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Vingklippt ängel fick mig att gråta som ett litet barn.

Tycker du att du är attraktiv? Verkligen inte just nu. Men när jag är fixad och i form är jag väl ok. :p

Vad är du allergisk mot? Vad är jag inte allergisk mot? Har väl varit allergisk mot det mesta då och då under min uppväxt men nu är jag väl lite känslig mot det mesta istället. Våra katter stör mig inte alls i alla fall. Kanske blir annat under pollensäsongen.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej inte när jag ätit kött. Det gör jag inte så himla ofta iof. Men om man ser såna hemska filmer så mår jag ju dåligt. Mest över mänslikhetens brister i organisering. Det skulle kunna vara så mycket bättre.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Maria funkar väl på pojkar också i vissa länder? haha

Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
Den som har lust.

Sött?

Vad man får upp när man söker på "pretty" på Google.

"Affärsmannen Edward Lewis skall ordna några affärer i Los Angeles i en vecka. Han kör vilse i staden och plockar upp en prostituerad, Vivian, som guide. Han känner sig ensam och betalar 300 dollar för en natt. Han blir intresserad av henne och hyr henne för sex dagar."

Är inte prostitution sött så vet jag inte vad?

Weekend

I fredags lyssnade vi på olika skivor. Igår spelade vi lite Monopol med Robin men jag somnade. Idag har vi varit på Ikano och nu tittar jag på Sex and the city filmen.

Bilder från fredagen










Flera önskningar

Födelsedagspresent:

En förstärkare så jag kan spela Nils som han bör spelas.

Rock n roll crook. yeee

Helg!

Nu ska jag alldeles strax till Kristin. Har en hel del böcker jag vill dela med mig av. Vår bokhylla är helt överfull så lite långtidslån skulle vara bra. Det är så himla kul att ge boktips eller låna ut böcker. Det är väl en upplevelsepresent om något!

Sen ska jag hämta Johan på jobbet så ska vi ha lite helg här hemma. Jag har städat hela lägenheten. Så duschade vi katterna också. Alltid lika uppskattat haha

Huuöööh

Nu känns dagen avklarad. Det var väl för väl ändå. Bara läst läst läst som vanligt. Gjorde soppa nyss som blev klumpig. Åååå orka med såna här dagar! Skulle vilja ha fem kilo choklad å bara dränka mig i feeeett!

Den fulaste flickan i världen-HH

Du vet, hon har skeva framtänder
och hon går som en studsande boll
hennes ögon svänger åt olika håll
folk vänder sig om
för hennes panna är så blek
och näsan är sned
och jag rör inte för det,
men jag är kär i den fulaste flickan i världen
Och inget vet om det,
men jag ska berätta allt för dig
jag ligger på sängen och tänker:
"tänk på mig"
jag är inte i kär i henne för vad hon är
utan för vad hon inte är
jag vet, det låter konstigt när jag säger det
jag är kär i den fulaste flickan i världen
ja, jag är kär i den fulaste flickan i världen
jag är kär i den fulaste flickan i världen


Fina saker i köket

Allt är inte fint. Men vissa saker tycker jag om.


Söta gamla handtag.


Prydligt med allt på sitt ställe. Diskmedelsgrejen är grym.


Inte så fin kanske men den är bäst. Tar bort all äcklig lukt från händerna.


Rosa och oliv.


Blommor på gardinen.


Gammaldags klocka på gammal på riktigt tapet.


Ponny på matbordet. Var annars?

Sluuuta nu!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4563842.ab

Nyheten om läkaren som har anmäld av föräldrarna till ett litet barn som dog har ni säkert hört eller läst. Alltså det är ju jättehemskt självklart, men varför vill man göra det till en stor skandalnyhet? Mamman har själv hört av sig till Aftonbladet och ville att dom skulle skriva om det. Då hade ju sjukhuset själva Lex Maria-anmält händelserna.

Jag vill inte tro att någon blir läkare för att avsiktigt döda små barn. Det verkar ganska ologiskt. Varför ska man alltid ha någon att skylla på? Det blir så himla fel.

Låt en tragedi vara tragisk som den är, utan att spä på. En olycka är ju en olycka.

Nu kan det ju vara så att läkaren faktiskt gjorde det med flit. Men låt det vara då. Gör det inte till förstaside-nyhet för att folk ska tappa förtroende för sjukvården. Vem vinner på det?

Cutie

funny pictures of cats with captions
more animals

Snaaart är det dags!

Nu har jag äntligen bokat en frisörtid. Nästnästa vecka och jag hoppas av allt mitt liv att det blir bra. Mitt hårförtroende har varit helt obefintligt under vintern. Nu behövs lite fräscha toner :)

Det är läskigt att gå till frisören. Tänk om det blir helt galet. Puh. Nästan lika stressigt som att gå till tandläkaren.

Jahaaa

Anonym om Det tokiga som jag skulle berätta om:

"Nu är det så här!! I Sverige har vi regler! Om vi inte vill ha reklam eller religiös propaganda använder vi därför avsedda dekaler ICKE egentillverkade deviser med egna åsikter!"
IP: 80.217.243.232




Jahaa. Jaja. Det låter ju som en riktigt svensk regel. Tänk så jobbigt om dörrarna inne i trapphusen ser olika ut. Kan inte du ta och sända mig en "därför avsedd dekal" där det står att vi varken vill ha reklam eller religiös propaganda då? De högst kvalificerade dekal-tillverkarna jag känner till(Hyresgästföreningen, Designtorget och företaget vi hyr lägenheten av) har hittills inte gjort någon som inrymmer önskat budskap.

Hehe

cat
more animals



...

VAR ÄRLIG! Kopiera och lägg in på din bilddagbok/blogg, annars kommer veckan vara hemsk och hemska saker kommer hända.

Vad gjorde du kl 8 i morse: Väckarklockan ringde för första gången, jag tryckte snooze.
Vad gjorde du för 15 minuter sedan: Sa hej då till Johan som åkte till jobbet.
Det sista du sa högt: Men du har ju redan mat du får äta upp det du har först. Du får inget mer nu.(till katten som skrek i köket)
Vad var det senaste du köpte: Ett paket mjölk och en flaska sweetchili.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Såndära trä
Vad är det för väder hos dig just nu: Moln, kallt, fåglar
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag tror på förälskelse vid första ögonkastet, men kärlek är en annan sak enligt mig.
Sover du tungt: När det är mörkt och tyst så gör jag väl det. På morgonen sover jag hellre än bra.
Drömmer du mycket: Alla drömmer. Men det går i perioder när jag kommer ihåg eller inte. 
Mardrömmar: För ett tag sen när min astmamedicin var slut och jag inte hade någon bredvid sängen på typ en vecka drömde jag mardrömmar om att jag kvävdes varje natt. Äckligaste var när jag hade värsta trånga korsetten och sen fastnade ett tuggummi i halsen också och jag var tvungen att dra upp det och det trådade sig och var jätteäckligt. Vaknade av värsta kväljningen. 
Vilket ämne är roligast i skolan: Det beror väl på vilken skola. Antar att det är grundskolan då var det nog svenska för jag var asgrym på att stava jämt.
Trivs du med ditt jobb: Jag går i skolan ju. Men det räknas väl som mitt jobb, så jaa, jag trivs.
Favoritklädsel: Mjukisbyxor och tshirt eller linne. Eller egentligen mjukisshorts för att det betyder att det är vaaarmt.
Favoritlåt just nu: Mjaaa. Den där I wanna be a rockstar eller vad den heter när det är massa olika som sjunger sången i videon har gjort en liten comeback. Vet inte om det är värsta favoriten men den är kul att sjunga med till.
Vad ser du om du tittar åt höger/vänster: Vänster är en bokhylla med massa grejer. Höger är fönster, lampa, andra datorn, katt, blommig fåtölj.
Vad gör dig glad just nu: Att tänka på att våren är på väg.
Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Seg som vanligt. Var är sooolen?
Klädsel just nu: Mjukisbyxor och tshirt.
Musik just nu: Ingen.
Sommarplaner 2009: Skrev jag inte det i typ förra inlägget? Det finns massa kul saker, men antagligen så måste vi ju jobba också så det blir ju ingen stor semester.
Hur många kuddar sover du med: 2, men jag har bara huvudet på en.
Spelar du nåt instrument: Inte väl.
Morgon- eller nattmänniska: Just nu sover jag både på morgonen och kvällen, men jag är nog mer natt än morgon. Jag är i alla fall på sämre humör på morgonen.
Vilka är viktigast för dig: Dom jag tycker om.
Bio eller promenad: Promenad till bion.
Är du kittlig: Japp.
Snarkar du: Inte så jag själv hör.
Stjärntecken: Oxe.
Äckligaste insekten: Alla!
Vad vill du jobba som? Någon slags personalare. Beror ju på var man hamnar. Tänkte börja som rekryterare kanske..
Stökigt eller städat? Lagomt. Vill ju inte ha det smutsigt liksom, men inte helt pedantiskt heller.
Vad gör du om du får hicka? Hickar.
Vad längtar du mest efter just nu? Solen och sommaren.
Hur svarar du i hemtelefonen? Den är trasig så jag svarar inte i den eftersom det aldrig ringer där.
Hur svarar du i mobiltelefonen? Hallå eller aaah eller Ja det är Maria.
Antal timmar sömn inatt? 8 typ
Sov du ensam? Nej, Johan var där och lät.
Vem sov hos dig senast? Johan uppenbarligen eftersom det var inatt. Eller Luna sover en bit ifrån mig nu om man vill räkna med det.
Vad ser du fram emot? Sommaren, var inte den här frågan nyss?
Vad vill du ha just nu? Energi och sol.
Vem längtar du mest efter? Kan inte välja, alla i stan.
Vilken buss åker du oftast? 522, 523, 521 det är samma men åker olika väg bara. :P
Vilken årstid är det nu? Det borde vara vår, men den uppför sig inte.
Anser du dig själv snygg? haha NEJ! Det har jag inte gjort sen ungdomens dagar.
Har du varit kär? Ja.
Är du kär nu? Jaa.

Det tokiga som jag skulle berätta om


Den här lappen satt på våran ytterdörr förut. Det står att vi vill inte ha reklam och att vi redan har en religion(eftersom vi är Jedi-riddare) så sådana tidningar är onödiga typ.

I förra veckan så åkte den här lappen in genom brevinkastet och en klisterlapp satt istället på luckan.



Jag trodde att det var Johan och han trodde att det var jag. Men det var ingen av oss. Så frågan är vem och varför? Någon som verkligen inte gillar Star Wars? Någon som inte tycker att man skämtar om religion? Någon som tyckte att våran hemgjorda lapp såg för slapp ut? Knäppt är det i alla fall.

God morgon!

Nu äter jag min gröt och tittar på MTV. Har föreläsning klockan 10 så det är inte så bråttom :) Johan ligger och sover fortfarande slappot. hehe.

Det är väl vad jag ska göra idag. Föreläsning, sen ska jag till gymmet. Sen ska jag berätta en rolig historia i bloggen. Något helt tokigt som hände förre veckan som jag glömt berätta om. Måste ta lite bilder och visa bara. 

Nu är vi hemma igen

Middagen var supergod som vanligt! Myste hemma hos Stin och Krille hela kvällen och kom precis hem. Jag var den lyckliga chauffören idag igen. Nu har jag varit det två helger i rad men jag vill bara säga om någon undrar: Jag är inte gravid! haha Det har bara råkat blivit så. Men nästa gång är det fasen min tur! Att dricka alltså. Inte att få barn. :P

Vi har i alla fall ätit jättegott. Klyftpotatis och veggbiffar med röror och sallad. Sen en maffig chokladkaka med glass. Puh! Så satt vi och pratade om politiska saker, musik och sommaren! Ååå vad roliga saker vi kan göra i sommar! Biltur till Öland, fjällvandring, cykling längs kanalen, båtturer. Hänga i våran trädgård också så klart. Jag har massa fina planer för vad vi ska göra för att piffa upp den :)


RSS 2.0